неділя, 21 лютого 2021 р.

Майстер – клас «Як приготувати смачну кутю».

 

Головна страва на Святвечір – кутя. Кутя має особливе значення на святковому столі, а кожен її інгредієнт є певним символом.

Зерно символізує плідне і вічне життя, воскресіння і кругообіг днів, тобто зерно в різдвяній куті символізує безсмертя або переродження душі.

Макове молоко з медом — це символ достатку і плодючості землі.

Мед окремо символізує солодкість і земні втіхи.

Мак і горіхи означають багатство і родючість.

Якщо різдвяна кутя ситна, багата і смачна, значить — майбутній рік таланитиме, він дасть багатий урожай і домівка буде сповнена достатку.

Учні 8 класу провели майстер-клас «Як приготувати смачну кутю».



Немає коментарів:

Дописати коментар

ІІ Міжнародний урок доброти.

  5  5 жовтня у 9 класі, на уроці біології, було проведено Міжнародний урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», присвяче...